Placenta een magisch onderdeel van nieuw leven!

De placenta, de wortel van je afkomst, is een wonderbaarlijk orgaan dat leven geeft.

Behalve jouw placenta is niemand zo perfect en precies jij. 

Om een dergelijk kostbaar orgaan gewoon weg te gooien in een bak met het label 'ziekenhuisafval', zonder ook maar een bedankje, lijkt dank toch harteloos en ondankbaar. Hier in het Westen is het een algemene overtuiging dat de rol van de placenta eindigt met de derde fase van de arbeid. Maar in minder gemedicaliseerde culturen heeft de placenta een veel meer waardevolle plaats, waarbij andere gebruiken worden toegepast en vaak ceremonies worden uitgevoerd.

Een placenta is als een vingerafdruk, het is uniek en persoonlijk. 

Placenta print

Placenta Print

Wil je ook een uniek aandenken van je placenta? Laat dan een afdruk maken op papier of canvas. Wil je er graag bij betrokken worden en dit samen doen, dan maken we er een mooi ritueel van.

Placenta Ritueel

 Afsluiten van een bijzondere periode op een prachtige manier zoals jij het wenst!

Je kan de placenta uitgebreid bekijken en ik vertel graag hoe die voor jullie kindje gezorgd heeft tijdens de zwangerschap. Samen kunnen we de afdruk maken. Het kan als afscheidsritueel van de zwangerschap fungeren of als dankbaarheid voor het nieuwe leven, de mooie tijd van de baby in de buik,... Daarna kan je de moederkoek ook teruggeven aan de aarde door hem te begraven. 

Een prachtig ritueel met jouw intentie.

Geef op voorhand mee aan je zorgverlener dat je de placenta wil bewaren en meenemen naar huis, zodat die koel wordt bewaard. We stemmen af tijdens je zwangerschap en overlopen de praktische zaken. Als je kindje en placenta zijn geboren, spreken we verder af.

Wist je dat de navelstreng gedroogd kan worden? 

Gedroogde navelstreng

Wist je dat er in de navelstreng drie aders lopen, twee dienen voor de afvoer en eentje dient voor de aanvoer van zuurstofrijk bloed. Deze kan je goed zien in de gedroogde navelstreng, wanneer je het tegen het licht houdt.

Een gedroogde navelsteng als een vereeuwiging van de tijd in de buik. 

Beige & Dark Brown Aesthetic Frienship Photo Collage - 1
Tree Of Life

'Tree of Life' -  foto 

Een foto zoals hij er echt uitzag met de navelstreng en de unieke aderstructuur als de kruin van een boom... Niet toevallig dat we hierin een 'Tree of Life' in herkennen!

De wortels van het nieuwe leven waarin je kleintje negen maand heeft kunnen groeien en ontwikkelen tot een mensje met alles erop en eraan.

Wil je graag meer info over de mogelijkheden van de placenta of heb je vragen?

Contacteer me vrijblijvend!

Contacteer me

5ED1E848-BD60-46AB-BD3A-03E71117A3F8_1_201_a