Hypnobirthing, 

Je  Eigen-Wijze Geboorte

HypnoBirthing® de Mongan Methode, is een prachtige zwangerschapscursus en de meest complete die er is. De beproefde methodes van HypnoBirthing bereiden je als aanstaande ouder fysiek, mentaal en spiritueel voor op de geboorte. En brengen je als vrouw terug bij je vermogen om je kind op een veilige, natuurlijke, kalme en buitengewoon mooie manier te baren. HypnoBirthing gaat ervanuit dat je lichaam weet hoe je baby te baren, het zit in je DNA. Daar ligt dan ook steeds de focus.
pregnant-775028_1280

HypnoBirthing is een cursus voor beide ouders. Eigenlijk heel logisch; de baby is van jullie samen en jullie zijn allebei belangrijk voor het begin van zijn/haar leven. Je bent een sterk team als je hier allebei dezelfde kennis over hebt. Ook oefen je alle technieken samen. Dankzij HypnoBirthing krijgen jullie inzicht in de praktische, fysieke én mentale kant van het geboorteproces. Alle kennis is gericht op vertrouwen in je slimme lichaam en je mentale kracht. Dat het ‘zweverig’ zou zijn, is allang achterhaald. Niets zo down to earth als de feitelijke werking van je brein en je lichaam.

Hypno staat voor hypnose. Wat we hier tijdens de cursus mee doen, heeft niets te maken met de showhypnose die je van tv kent. Hypnose, ook wel: zelfhypnose, betekent diepe ontspanning. Relaxed en gefocust. Tijdens het baren is dat de ideale toestand: je lijf werkt optimaal en je brein is kalm. dan zijn er ook de simpele maar effectieve HypnoBirthing ademhalingsoefeningen die je lichaam zullen ondersteunen tijdens het ganse geboorteproces, bij wat het dan eigenlijk aan het doen is. Alle technieken die je aangeleerd krijgt,

hebben een bewezen positief effect op het verloop van de baring én op hoe je die ervaart. Via HypnoBirthing leer ik jullie dus om je vertrouwen in de bevalling groter te maken dan angstige gedachten. Want de hele ervaring van het krijgen van een baby is véél groter dan de eventuele pijn. Het is superbijzonder, ontroerend én bekrachtigend! Of je nu thuis wilt bevallen of in het hospitaal, HypnoBirthing is even geschikt. Het geeft je het vertrouwen dat je het thuis kunt én dat je kunt ontspannen in een hospitaalsetting.

 Praktisch

  • De HypnoBirthing® cursus wordt gegeven in een format van vijf lessen van telkens 2,5 uur en je hebt tijd en oefening nodig om van de technieken je tweede natuur te maken.
  • Je volgt de cursus samen met je partner of geboortepartner.
  • Jullie zijn bereid om de technieken steeds samen thuis te oefenen. Het principe van HypnoBirthing is dat je je onderbewustzijn gaat conditioneren. Daar is oefening en veel herhaling voor nodig.
  • Je kan kiezen om de cursus in groep te doen of individueel (privé).
  • Je start best tussen de 15 en 25 weken zwangerschap, al naargelang je behoefte om langer te oefenen.
  • Moest je toch al later in de zwangerschap zijn en je nog heel graag de HypnoBirthing cursus wil volgen, contacteren me en dan overleggen we samen hoe we het aanpakken.

Wanneer; 5 zaterdagvoormiddagen ; 4-11-18/05 & 1-8/06

Tijdstip; 10u00 tot 12u30

Bijdrage; €395,00 in groep of €695 indivdueel.

In combinatie met een reeks zw-yoga, kan je inschrijven met €50 korting! 

Plaats;  't Rode Labyrint, Gompelbaan 156, 2400 Mol

Deze partnercursus kan ook individueel georganiseerd worden, meld je alsnog aan via het inschrijvingsformulier of contacteer mij! Dan ge