56518257_10155791413445738_206366134826434560_n

Hallo,

mijn naam is Line. In mijn werk als doula ondersteun ik graag jou en je partner zodat je vanuit je eigen kracht de bijzondere gebeurtenis van de geboorte van je kind kan aangaan.

Voor mij staan jullie, vrouw - baby - partner centraal! Ik luister naar elk van jullie en respecteer jullie wensen en geef informatie waar nodig zodat je je helemaal voorbereid voelt op de geboorte van jullie kindje. Tijdens de geboorte ondersteun ik vanuit mijn hart en zonder oordeel.

Wil je graag weten hoe ik mijn hart ben verloren aan het doula-werk? Lees mijn verhaal hieronder.

Ik voel me dankbaar dat ik mijn weg gevonden heb om datgene wat ik zo graag doe vorm te geven als doula. 

De zoektocht

Van jongsaf was het een hele zoektocht om mijn plaats te vinden in deze samenleving als jonge vrouw en me goed te voelen in mijn vel. Ik ervaarde heel wat onzekerheid in mezelf en vond het leven niet altijd gemakkelijk ook al ging ik steeds met een glimlach door het leven. Later ontdekte ik echter dat allerlei onderliggende gevoelens en emoties niet de mogelijheid hadden kregen om naar buiten te komen.  Door zelfonderzoek begon ik die onderliggende lagen toch te exploreren en naar buiten te brengen. De tranen vloeiden en konden wel hele meren vullen... maar de opluchting en ontspanning kon ik in heel mijn lichaam voelen. Ik verwelkom dan ook altijd zonder oordeel de emoties en gevoelens van vrouwen en hun partner, wat ze ook mogen zijn. 

Ik volgde vele cursussen zoals herboriste, creatieve technieken, mandenvlechten, deed lichaamswerk en innerlijk werk en verlangde naar een leven dat meer paste bij mezelf. Zo kwam ik uit bij ecologisch, en zelfvoorzienend leven, vrouwencirkels, permacultuur, creativiteit,... In die periode ontmoete ik Jan en gingen we rondtrekken naar verschillende plaatsen in Europa om andere samenlevingsvormen te bezoeken.

De vraag

In een periode dat we in Vlaanderen verbleven was een hele goede vriendin van me zwanger en ze vroeg me of ik bij haar bevalling wou zijn en haar regelmatig zou komen bezoeken tijdens haar zwangerschap. Dit voelde als een hele eer en met hart en ziel heb ik haar ook bijgestaan tijdens deze speciale periode in haar leven. Zo kwam ik in contact met de wereld van zwangerschap en geboorte. De bevalling was heel intens en werd op een bepaald moment heel spannend waarbij de communicatie met de vroedvrouw niet meer goed verliep. 

De eerste keer

Ik heb Annemie spontaan en intuitief bijgestaan door dichtbij te blijven, haar handen vast te nemen, verfrissende washandjes op haar hoofd te leggen, aanmoedigende woorden in te fluisteren... en te laten voelen dat ik er ben voor haar. 
Achteraf vertelde ze mij dat dit een enorme belangrijke steun was voor haar tijdens die moeilijke momenten. Het was een fantastische ervaring waar ik me eigenlijk wel thuis bij voelde.

In een vrouwencirkel vertelde ik over mijn ervaring tijdens de bevalling van Annemie, waarna een vriendin me vroeg of ik haar ook wou ondersteunen als ze ooit zwanger zou zijn. En stilaan werd het duidelijk dat hier iets cruciaals werd aangeraakt...

De doula ontwaakt
Na onze verrijkende tochten in het buitenland werd het plots heel duidelijk dat ik toch gewoon in Vlaanderen wilde wonen, maar dan wel met de intentie mijn leven zo te organiseren dat ik gelukkig kon zijn en doen wat bij mij paste! Jan en ik vonden een huis in Balen waar we gingen wonen en alles kwam zo in stroomversnelling. In 2012 ronde ik mijn opleiding tot Doula af en engageerde me in de Vlaamse Federatie voor Doula's. Ik zet me graag in om het doula-werk in België bekend te maken, want het is hier nog vrij ongekend. Samen met twee collega's geven we nu de doulatraining in België. 

"Als doula ondersteun ik vrouwen en koppels in deze belangrijke en speciale momenten in hun leven door hen bewust te maken van hun mogelijkheden en hun eigen kracht."

 

 

 

Dit is waar ik zelf naar op zoek was, de kracht in mezelf en het vertrouwen om het leven te omarmen zoals ze is... en dat spreek ik ook graag aan in anderen. Misschien is dit wel mijn manier om mee te bouwen aan een mooie wereld, want waar start het allemaal mee? Met de geboorte van een kind, een nieuw leven, en de ouders die hen omringen en opvoeden. Als we dit met liefdevolle kracht en vertrouwen in onszelf doen, bouwen we dan niet mee aan een positieve toekomst?

 

Mijn missie is om elke vrouw/koppel te helpen die weg te vinden die volledig op hen is afgestemd en een zo goed mogelijke start te kunnen geven aan hun baby, zichzelf en het hele gezin. Dat de vrouw gelooft in zichzelf en haar lichaam, dat de partner kan ondersteunen op zijn/haar manier en er ook alle vertrouwen in heeft

 

Wil jij ook dat verschil brengen in jouw geboorte-ervaring met je gezin? 

Neem vrijblijvend contact op met mij,

ik ontmoet je graag!

 

Doula-Line-geeft-workshop
Doula-Line-en-partner-Jan
Doula-Line-met-pasgeboren-baby
Mandenvlechten-met-Line

"Een bevalling kan een positieve en krachtige ervaring zijn ongeacht hoe de geboorte verloopt, of het nu een natuurlijke geboorte is, een geboorte met medische ingrepen of een keizersnede."