Zwangerschapsyoga is

tijd voor jezelf met je baby & voorbereiding op de geboorte van je kindje!

 

Zwanger?

Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam extra zorg nodig om het nieuwe leven te dragen, te voeden en om jezelf hierbij te ontspannen en energiek te blijven voelen. Zwangerschapsyoga biedt de combinatie aan van zachte, eenvoudige yoga met fysieke en mentale voorbereiding op de bevalling en de geboorte van je kindje. Dit geeft jou de mogelijkheid om de bevalling op een ontspannen, natuurlijke en bewuste manier te beleven. Ook je baby geniet mee van de ontspanning, rust en het contact dat tussen jullie ontstaat.

Wat is zwangerschapsyoga?

Op de eerste plaats staat GENIETEN van je zwangerschap, je lichaam, je baby, het leven…. Deze reeks zwangerschapsyoga is voor vrouwen in elk stadium van hun zwangerschap, bestaat uit 10 lessen en heeft een bewuste opbouw. Je leert natuurlijke technieken aan die je helpen om te gaan met pijn, spanning, onrust, angst, emoties, gedachten... Je leert de weg te maken van pijn naar innerlijke kracht en overgave. Hierbij speelt de ademhaling een heel belangrijke rol. Een bewuste ademhaling en ontspanning biedt een enorme hulp bij de fysieke uitdagingen van je zwangerschap maar ook bij de arbeid, de geboorte en het moederschap. Het brengt rust in zowel je lichaam als geest doordat je fysieke en emotionele spanningen steeds beter kan loslaten. Tijdens de partnerles wordt je partner uitgenodigd om samen voor te bereiden op de bevalling en op het ontvangen van jullie kindje!

"Omdat geboorte een essentieel moment is in het leven."

~ Line De la Ruelle 

Momenteel is het niet mogelijk om groepslessen te geven en tijdelijk geef ik ook geen online lessen zwangerschapsyoga. 

Ik hoop van harte dat jullie andere opties vinden!

 

 

PRIJS

Een reeks van 10 lessen, incl één partner-les komt op €150,- .

Je kan ook aansluiten na de start van een reeks; aantal lessen x € 15 of €18 per les.

Individuele sessie, €55,- voor een duur van 1.15u, dit kan met of zonder partner.

Via je ziekenfonds heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling indien je de volledige reeks volgt en betaalt. Vraag het sportformulier op bij je ziekenfonds en breng het mee.

In de schoolvakanties is er geen les ( tenzij anders aangegeven).

Twijfel je of deze zwangerschapsyoga iets is voor jou? Bel me gerust op zodat ik je vragen kan beantwoorden, we kunnen afstemmen en even uitwisselen.

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan via dit inschrijvingsformulier. 

Je kan inschrijven zolang er plaats is. Na betaling wordt je plaats voor je vrij gehouden. Er worden geen lessen terugbetaald.

Heb je nog vragen of wens je meer info, mail me of bel me gerust!

contact@involleverwachting.be

0496/27 61 27

LINE DE LA RUELLE

In combinatie met mijn kennis en ervaring als doula wens ik via deze zwangerschapsyoga meer vrouwen te ondersteunen tijdens hun zwangerschap én voor te bereiden op de bevalling, zodat ze in vertrouwen en vanuit eigen kracht kun kindje kunnen verwelkomen.

Van harte welkom!

Je baby én je partner!

Zwangerschapsyoga doe je samen met je baby! Je baby geniet mee van de ontspanning, de ruimte in het bekken en de buik, de wielbewegingen, de klanken en de aanrakingen. Tijdens de partnerles verkennen jullie samen verschillende mogelijkheden om in vertrouwen en op een positieve manier de bevalling aan te gaan. Voor de partner is het ook belangrijk dat hij/zij kennis maakt met deze technieken. Vertrouwd geraken met allerlei houdingen om zo ‘samen’ de bevalling te dragen. Dit kan voor de vrouw een enorme steun betekenen. De partner ervaart ook het belang en de mogelijkheden van zijn/haar rol om te ondersteunen tijdens de bevalling. Samen ontdek je mogelijkheden die bij jullie passen, zodat ook de partner in rust en kracht aanwezig blijft tijdens de geboorte van jullie kindje.

Waarom zwangerschapsyoga?

Op deze manier leer je ook jezelf en je lichaam beter kennen, waardoor je haar vermogens ontdekt en vertrouwen krijgt in haar natuurlijke werking. Ontspanning en overgave aan de levensstroom is essentieel bij de zwangerschap en de bevalling. Door het delen van deze ervaringen met een groep vrouwen sta je er niet alleen voor en wordt je gedragen door een cirkel van zwangere vrouwen.

 

Wat is zwangerschapsyoga niet!

Zwangerschapsyoga is een hele andere vorm van yoga. Yoga is ontworpen voor een lichaam dat niet zwanger is. Zelfs al ben je gewoon yoga te doen, je zal beginnen voelen dat deze oefeningen ‘doen’ geen antwoord meer biedt op wat je zwangere lichaam met al de veranderingen nodig heeft. Het is niet de courante yoga met enkele aanpassingen voor de zwangere vrouw, vooral wat ze niet meer mag en kan doen (wat vaak frustratie geeft). Zwangerschapsyoga vertrekt volledig van het zwangere lichaam en de behoeften die dan op de eerste plaats komen. Hierin worden op een heel geconcentreerde en functionele manier deze yoga-technieken gebundeld om een zwangere vrouw en de natuurlijke bevalling te ondersteunen en voor te bereiden. We concentreren ons op de nieuwe kansen en vermogens die je ter beschikking krijgt tijdens de zwangerschap.

 

"Whatever happens, yoga will enable you to approach the experience from a position of inner power."

~ Janet Balaskas 

WERKWIJZE

Er wordt gewerkt met yoga houdingen, ontspannings oefeningen, ademhaling, klank en beweging, meditatie en massage.

Yoga oefeningen

 • je lichaam leren beluisteren en vertrouwen, aarding
 • oefeningen om je lichaam te verzorgen en op te laden, soepel en krachtig te houden
 • van pijn en spanning, naar intensiteit en kracht evolueren
 • kracht en diepe rust leren opbouwen, centreren
 • bewust worden van de bekkenbodemspieren en het grondig en diep invoelen van bekkenbodem, volledige bekkenruimte, baarmoeder…. en leren de juiste tonus te ontwikkelen, openen en loslaten
 • diepe ontspanning, overgave en los laten van spanningen door verschillende methoden

Ademhaling

 • de gecentreerde ademhaling
 • de golfbeweging van de ademhaling
 • ademhaling tijdens weeën en bevalling
 • spanningen en weerstanden leren afvoeren, stroming
 • de kracht van klank en haar invloed op het loslaten en ontspannen van het lichaam, en op de baby

Massage

 • enkele specifieke massage technieken voor tijdens zwangerschap en bevalling

Partner oefeningen

 • de rol van de man als onmisbare schakel in partner oefeningen en samen houdingen verkennen voor tijdens de bevalling

Scenario weeën en baren

 • yoga-houdingen tijdens de weeën
 • houdingen tijdens de bevalling
 • bewegingen en dans tijdens de weeën, de weeën dans
 • zachte geboorte voorbereiden vanuit de baby
 • contact met de baby en haar/hem beluisteren
 • energetische werking van zwangerschap en baren
 • natuurlijke geboorte in harmonie met de natuurkrachten, verticaal baren
 • met angst en emoties leren omgaan en loslaten, vertrouwen opbouwen
 • gedachten en overtuigingen die belemmeren loslaten
 • natuurlijke vrouwelijke kracht en wijsheid herbronnen
 • bewust baren en bewust in je kracht leren staan

"Yoga is like music: the rhythm of the body, the melodie of the mind, and the harmony of the soul create the symphony of life.

~ B.K.S. Iyengar