Zwangerschapsmassage kan bijdragen aan gevoel van welzijn.

 

Heb je het druk  of ervaar je stress en wil je even quality time voor jezelf? Of wens je gewoon je zwangere lichaam een boost te geven? Ben je op zoek naar verlichting bij ongemakken tijdens je zwangerschap?

Je hele lichaam verandert als je zwanger bent. En die veranderingen kunnen al eens voor ongemakken of uitdagingen zorgen. Met een zwangerschapsmassage kan je die lichamelijke klachten verlichten of helpen voorkomen.

Maak een afspraak

Mogelijke voordelen van zwangerschapsmassage

  • Losmaken en ontspannen van de spieren
  • Cortisolniveau (stresshormoon) daalt
  • Vermindert oedeem, verlaagt de bloeddruk en stimuleert de bloedsomloop en lymfestelsel
  • Bevordert de nachtrust en vermindert slapeloosheid
  • Verlicht verschillende kwalen: spierpijn, rugpijn, spataders, krampen, bandenpijn, …
  • Helpt de moeder om te luisteren naar haar lichaam en haar gevoel
  • Vergroot het lichaamsbewustzijn en flexibiliteit die nodig is voor een actieve bevalling
  • Stimuleert een optimale ontwikkeling van de baby
Young Asian Pregnant couple man touch his wife belly talking with his child. Mom and Dad feeling happy smiling peaceful while take care baby, pregnancy lying on sofa in living room at home concept.
IMG_4088

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is een complete lichaamsmassage. De massage kan in verschillende houdingen gegeven worden zodat je als zwangere steeds gemakkelijk zit of ligt. De nek, schouders en rug worden in zijlig gemasseerd. Benen, voeten, armen, gelaat en, als dat oké voelt voor jou, ook je babybuikje in halve zit-lighouding. Het gebruik van een zwangerschapskussen helpt je comfort te verhogen. Je hoeft uiteraard nooit op je buik te liggen.

Zwangerschapsmassage is een zachte massagevorm met subtiele strijkingen en knedingen en er wordt een neutrale natuurlijke massageolie gebruikt. De massage duurt ongeveer tussen de 60 en 90 minuten of langer indien gewenst.

Voor de massage is er uiteraard ruimte om jouw wensen te bespreken. Hoe verloopt je zwangerschap? Heb je ergens klachten? Is er iets wat je niet aangenaam vindt?

Cadeaubon

Geef een bijzonder moment cadeau!

Wil je graag iemand een waardevol moment van rust en ontspanning schenken?
Bepaal zelf de waarde van de bon. 1 jaar geldig. Na contact via telefoon of e-mail kunnen ze opgehaald of verstuurd worden.

Welkom in mijn praktijk te Balen, schoorheide 49.

Er is parkingmogelijkheid voor de deur.

Tarief

Een massage kan 60 minuten tot 120 minuten duren en langer indien gewenst. Tijdens de eerste afspraak, maak ik graag tijd voor een uitgebreide kennismaking om de massage zo goed mogelijk te kunnen afstemmen op de persoonlijke noden en behoeften. Je krijgt effectief 1u of 1,5u massage, kennismaking of korte ontvangst zit niet in de 'massagetijd'. Dus voorzie wat extra tijd!

Het tarief voor een massage van 1uur  is € 70,-

Het tarief voor een massage van 1,5uur  is € 100,-

Een ontspannend moment helemaal voor jou en je baby’tje!

€10 korting
Een massage kan bijzonder deugddoend zijn voor je lichaam & geest en een gevoel van welzijn bevorderen. Deze ervaring en dit fijn gevoel zou ik graag iedere zwangere gunnen. Echter is het niet voor iedereen financieel mogelijk om dit aan zichzelf te geven. Ook deze mensen zijn in mijn praktijk van harte welkom en we bespreken vooraf wat haalbaar is.
Tijdens je zwangerschap moet je lichaam heel wat veranderingen doorstaan. Je spieren en gewrichten worden losser en soepeler om ruimte te maken voor de baby, maar ook om je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Al die veranderingen kunnen wat lichamelijke problemen teweegbrengen zoals nek-, rug- en bekkenklachten. Maar ook slecht slapen, oppervlakkige ademhaling, krampen, vochtophoping,... kan een gevolg hiervan zijn

Bewust leren ontspannen:
Gelukkig kan je er wel wat aan doen met bijvoorbeeld een massage. Een massage helpt je te ontspannen waardoor je spieren soepeler worden, je ademhaling beter wordt en je hoofd helemaal tot rust komt. Daarnaast wordt ook je bloedcirculatie gestimuleerd én zelfs die van je baby.

Het is wetenschappelijk bewezen dat zwangerschapsmassages een positief effect hebben op je zwangerschap én de bevalling. Zo slaap je niet alleen beter, maar heb je ook minder last van stress, rugpijn, bekkenklachten… . Daarnaast verminder je het risico op complicaties tijdens de bevalling.

Activatie van het parasympatisch zenuwstelstel:
Stress kan bijdragen aan het verergeren van allerlei fysieke en emotionele klachten. Massage kan stress verminderen door spierspanning te verminderen en het bindweefsel los te masseren. Massage activeert ook het parasympatische deel van het zenuwstelsel wat leidt tot meer ontspanning, herstel, het opbouwen van energievoorraden, een betere doorbloeding en een langzamer hartritme. Deze effecten zijn extra belangrijk voor zwangere vrouwen, omdat de lichamelijke veranderingen van invloed zijn op alle lichaamsstelsels en omdat de zwangerschap eveneens stress en angst kan veroorzaken.

Hormoon regulerende werking van zwangerschapsmassage:
Uit de meeste studies die hieromtrent gedurende de laatste 10 jaar werden gevoerd blijkt dat de hormoonspiegels geassocieerd met stress en ontspanning aanzienlijk wijzigen wanneer er massages worden gegeven tijdens de prenatale fase. Dit leidt impliciet tot stabilisatie van de stemmingswisselingen en een verbeterde cardiovasculaire toestand. Bij vrouwen die gedurende vijf weken twee maal per week werden gemasseerd stelt men een significante verlaging van de hormonenconcentratie noradrenaline en cortisol vast. Tegelijk meet men een duidelijke verhoging van de dopamine- en serotineniveaus.

Een zwangerschapsmassage stimuleert dat je tijdens je zwangerschap je goed in je vel voelt. Maar in elke fase van je zwangerschap kan de massage nog andere, extra effecten hebben. Zo zorgt een massage er in de eerste drie maanden vooral voor dat je je fit voelt en kan het helpen om misselijkheid en hoofdpijn te voorkomen of te verminderen. In het tweede trimester verlicht de massage vooral klachten zoals rugpijn en beenkramp. In de laatste drie maanden is de massage vooral gericht op het verminderen van klachten als bekken- en rugproblemen, vocht vasthouden en een slechte nachtrust.

Twijfel je of zwangerschapsmassage voor jou geschikt is of heb je medische klachten, overleg dan eerst met je huisarts of vroedvrouw.