la-bassine-maxi-pool-personal-water-birth-4_800x

Opblaasbaar bad La Bassine Cocon Maxi

Het opblaasbaar bad La Bassine heeft de beschikking over 4 inwendige handgrepen en 2 handgrepen bovenop. Aangezien het opblaasbare bad wat minder geschikt is om tegen af te zetten kunt u wel gebruik maken van deze handgrepen om de weeën op te vangen. De horizontalewanden zijn doorzichtig zodat de verloskundige een beter zicht heeft over het verloop van de bevalling.

Bevalbad La Bassine huren

De huurprijs voor het bad vanaf 37 weken zwangerschap tot geboorte is €135

Het bevalpakket bestaat uit:

 • Opblaasbaar bevalbad La Basinne Maxi
 • Persoonlijke hygiënische hoes voor de bevalling (ter waarde van €42)
 • 10 meter aanvoerslang
 • 10 meter afvoerslang (In verband met de hygiëne gebruiken we nooit één en dezelfde slang!)
 • Een set kraankoppelingen
 • Een electrische dompelpomp om het water uit het bad te pompen
 • Een electrische luchtpomp om het bad met lucht te vullen maar ook om de lucht uit het bad te pompen zodat u deze goed, plat kunt opvouwen
 • Een goede badthermometer
 • Handleiding

Extra meegeleverd, maar niet in de prijs:

  • Een afdek hoes om het water op temperatuur te houden is meegeleverd, indien deze gebruikt wordt, komt er €15 bij, indien ongebruikt teruggegeven komt er geen extra kost bij.

Neem contact op voor de beschikbaarheid

Je kan best nog een dik deken of zachte onderlaag voorzien om onder het bad te leggen.

Dit bad is aangepast aan de eisen die voor een ziekenhuis of geboortecentrum gelden. Het La Bassine Professional kan keer op keer gebruikt worden. Dit in tegenstelling tot het opblaasbare bad voor thuisbevallingen.  Het La Bassine Professional bad is gebaseerd op het ontwerp van het gewone opblaasbaar bad. Bij dit bad dienen wel hoezen gebruikt worden voor de bevalling. Het bad telkens na een bevalling uitgebreid reinigen is zeer arbeidsintensief en daardoor geen optie.  Het is echter wel aan te raden de persoonlijke hoes na gebruik af te nemen. Liever geen agressieve schoonmaak middelen gebruiken omdat die zich aan het pvc kunnen hechten.

Het bad is binnen 10 minuten op te pompen met de elektrische pomp. Het bad vullen met water duurt ca. 60 minuten. Totaal aantal  minuten voor opbouw 70 minuten. Het bad gaat ca 40 keer mee. Bij zorgvuldig gebruik nog langer.

Het water uit het bad pompen duurt ca. 20 minuten. Het bad leeg maken van lucht met de elektrische pomp duurt ca. 10 minuten. Totale tijd van afbouw is ca. 30 minuten. In geval van haast hoeft men alleen het bad leeg te pompen en kan deze opzij gezet worden. De ruimte die u nodig heeft om het bad op te slaan is ca. 0.50 x 0.40 x0.40.

Het hospitaal bad is gemaakt van pvc en voldoet aan de Europese normen.  In geen enkel deel van het bad is latex verwerkt. 

pastedGraphic.png